duminică, 23 martie 2008

25 MARTIE - adevărata zi a femeii

Din păcate spiritul gregar este la mare preţ pe meleeagurile ţării noastre şi nu numai.Astfel, pe întregul glob se sărbătoreşte pe 8 martie ZIUA FEMEII.Pornind de la acest dat apar două întrebări: 1. de ce sărbătorim pe 8 martie ziua femeii? şi 2. Trebuie să existe o zi a femeii ?
Să le luăm pe rând. Puţini din noi ştiu de fapt că această sărbătoare este una necreştină, instituită în cadrul unui congres al femeilor socialiste. De fapt această serbare este prilej de dezmâţ, de încă o zi liberă.Se pot spune multe, dar trebuie să fim înţeleşi 8 martie nu are o justificare întemeiată, singurul motiv pentru care majoritatea covârşitoare a populaţiei ţine la această zi este unul stupid(că aşa au făcut şi cei de până la noi).
Care sunt consecinţele existenţei unei asemenea sărbători?E clar că dacă e nevoie de o asemenea zi cele din jurul nostru nu se bucură de respectul şi afecţiunea cuvenită.Apoi, se presupune, iarăşi eronat, că în această zi ELE trebuiesc ridicate în slăvite, trebuiesc tratate în mod diferit decât o facem de obicei.
Oare nu e normal să le respectâm pe cele cu care convieţui tot timpul, în fiecare zi?Nu e grotesc ca un an întreg să nu dai nici o floare şi de 8 martie să te apuce un interes brusc şi o stimă cel puţin suspectă ca să nu zic perfidă faţă de ELE?Din păcate în ziua de astăzi aşa se poartă, aşa e la modă, aşa că să nu ne mai întrebăm dacă e moral sau nu , ar zice unii.Dacă eu mă duc mâine şi dau o floare unei domnişoare ca semn al aprecierii mele, ea fiind coruptă de acest mediu nociv va ezita să-mi mulţumească gândindu-se că aş avea cu totul alte interese.
Despre 8 martie un articol foarte bun gasiţi aici.în opinia mea dacă ar trebui să existe o zi a femeii aceasta ar trebuie cea de 25 martie, cand sarbatorim BUNAVESTIRE.

Niciun comentariu: