vineri, 30 septembrie 2011

Părintele Zaharia Zaharou la Iaşi

În seara această am asistat la Iaşi la o conferinţă susţinută de părintele Zaharia Zaharou(de la Essex), ucenicul părintelui Sofronie Saharov, care la rândul lui a fost ucenic al Sfântului Siluan Athonitul. Introducerea a fost realizată de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Sucevei. După o succintă prezentare a IPS Teofan, a urmat un cuvânt scurt al părintelui Zaharia, citit de o maică, care a fost şi translator pe întreagă durată a conferinţei. A urmat o gamă întreagă de întrebări adresate de cei prezenţi şi la care părintele a răspuns, dăruindu-ne şi nouă, celor prezenţi din darurile sale duhovniceşti. Ceea ce a simţit fiind acolo, cuvintele nu pot descrie. Şi acum am o stare de entuziasm ce nu poate fi explicat. Printre cei prezenţi i-am recunoscut printre alţii pe părintele Vasile Gavrilă("Duhovnicul de la miezul nopţii") şi pe maica Siluana Vlad.
Imediat cum o să găsesc pe net înregistrarea conferinţei o voi posta pe blog.
P.S. Pentru cei care nu au fost la conferinţă, pot merge astăzi, 30 septembrie, la o nouă conferinţă ţinută, la Centrul Providenţa, de părintele Zaharia, în special pentru monahi şi monahii.

2 comentarii:

Dragos spunea...

Doamne ajuta!

A existat cumva in sala cineva care sa inregistreze conferinta? Macar asa speram sa o putem gasi pe net si noi cei din sudul tarii.

Dumitză spunea...

Da. Au existat mai multe persoane care au înregistrat conferinţa şi sper ca în perioada următoare să fac rost măcar de o înregistrare audio.