luni, 13 decembrie 2010

Un Clink şi o duzină de chibrituri

Alaltăieri am fost să-mi cumpăr ultimele numere din "Mănăstiri ortodoxe".Când ajung la chioşc văd în faţa mea un domn mai în vărstă(probabil pensionar), care se pregătea să-şi achiziţioneze un ziar.Din dialogul pe care l-am surprins cu vânzătoarea am înţeles că individul în cauză era abonat la Libertatea.Ghinionul lui!Libertatea se terminase. Aşa că omul nostru a cerut un Clink.Acum eu ştiu că sunt tare de urechi şi e posibil să fi înţeles greşit, dar când se întâmplă să aud acelaşi lucru de două ori sigur nu am auzit rău. Frumos exemplu,nu? Se spune că cine n-are bătrâni să-şi cumpere. Lucru perfect adevărat atâta timp cât cei mai în vârstă ca noi ne pot servi drept exemplu. Or eu nu prea văd nici un exemplu în persoana despre care vorbeam mai sus. Esenţial cred că e uşor de extras aşa că nu mai insist.
Azi mă duc să fac cumpărături şi printre altele aveam nevoie şi de chibrituri. Intru într-un magazin şi întreb "Avei chibrituri?". Răspuns:"Da. x lei duzina".Preţul mi se pare acceptabil aşa că iau mai multe duzini.Surpriza apare atunci când de curiozitate încep să număr cutiile de chibrituri şi fac o nouă descoperire: fiecare duzină are 10 cutii.Iarăşi lumea se întoarce cu susul în jos, eu ştiam că o duzină are 12 elemente.Criza schimbă lucrurile după câte văd.Nu e minunată viaţa?

2 comentarii:

Ion de la Chiuiesti spunea...

Pe vremuri, gaseai cu greu "Saptamana" lui Eugen Barbu si "Flacara" lui Adrian Paunescu. Acum, asa popor, asa valori. Da, s-a intors lumea cu curu-n sus!

Alex Marian spunea...

:))
Faină postare.
Treaba cu "duzina" e mai veche, am văzut "duzine" şi de 8 cutii :)
Apropo de "Clink", pen vremuri era un suc făcut la Vâlcea numit "Kick" şi cei mai în vârstă îi ziceau "Kicks". :D