duminică, 5 iulie 2009

BRAVO RODDICK!Felicitări Federer! 16- 14 în decisiv

Astăzi s-a jucat finala la wimbledon.În lipsa lui Nadal, care n-a participat din cauza unei accidentări, Federer l-a avut adversar în finală pe americanul Andy Roddick. Scorul meciurilor directe 18-2 îl dădea ca favorit clar pe Federer, mai ales că Roddick mai pierduse două finale în faţa sa. Totuşi jocul lui Andy s-a îmbunătăţit mult în ultima perioadă, fapt dovedit şi pe parcursul turneului.În plus, în semifinale a reuşit să treacă de Murray, care în momentul de faţă e un fel de piază rea pentru Federer.
Meciul a început sub semnul echilibrului şi totul părea să conducă spre un tiebreak.Transmisiunea s-a întrerupt la 6-5 cu Federer la serviciu şi a revenit în setul doi când am aflat că Roddick a făcut primul break al meciului. Setul doi la fel de echilibrat şi în tiebreak Roddick ajunge în situaţia de a avea 4 mingi consecutive de 2-0 la seturi. Federe revine incredibil profitând şi de unele gafe de neînchipuit ale americanului şi căştigă cu 8-6 tiebreakul după ce fusese condus cu 6-2. Setul trei are aceeaşi soartă, Federer impunându-se mult mai lejer în tiebreak cu 7-5 după ce irosise două mingi de set pe serviciul lui Roddick. A urmat setul patru, în care Federer şi-a pierdut o dată serviciul şi setul a revenit lui Andy cu 6-3. Decisivul a început cu Federer la serviciu şi a durat cât un meci de fotbal. Probabil ăsta a fost marele noroc al lui Federer că a servit primul şi presiunea pusă pe Roddick era mult mai mare. Federer a câştigat cu 16-14, dar a jucat foarte slab pentru nivelul său. Principalul său aliat a fost serviciul. A servit aproape 50 de aşi.Nu l-a trădat când a avut mai mare nevoie de el. În schimb a dat destule rame şi mingi aiurea. Roddick a fost cel care a atacat, Federer aşteptând greşeala. A câştigat Federer în faţa unei peluze în care se regăseau Sampras, Borg, Laver sau Năstase.Al şaselea său titlu la Wimbledon şi al 15-lea de Mare Şlem, doborând astfel recordul lui Sampras de 14 turnee căştigate.
Roddick merită felicitat pentru că a luptat până la capăt şi pentru că nu a cedat psihic. Eu unul eram sigur că va ceda seturile trei şi patru uşor după ce a ratat patru mingi de 2-0 la seturi. Meci frumos cu accente dramatice în setul decisiv.Numai bun de pus în ramă.Oricum ultimele două finale din 2008 şi 2007 mi s-au părut mai frumos(cu Nadal şi Federer).

Niciun comentariu: