sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Marea ciorovăială

Am văzut aseară dezbaterea în trei dintre Antonescu, Băsescu şi Geoană şi am rămas dezamăgit. Antonescu era în căutare de voturi şi a atac exagerat şi eu trăiesc cu impresia că a ieşit mai prost şi cu siguranţă nu o să ajungă în turul doi.Geoană a părut cel mai diplomat, iar Băsescu a scăldat-o iar că partidul cu cele mai multe mandate trebuie să dea prim-ministrul României.Preşedintelui îi fuge pământul de sub picioare, Geoană are siguranţa maşinii de vot care se numeşte PSD, iar Antonescu a fost inspirat atunci când a ales să aducă în rândul susţinătorilor prezenţi personalităţi ca Mircea Ionescu Quintus, Neagu Djuvara, Cristian Ţopescu.
Geoană a mers pe electoratul lui Iliescu când l-a ales ca model pe Patriarhul Daniel, Antonescu l-a selectat pe Tudor Chirilă ca să atragă tineretul(dacă l-ar fi ales pe Dan Puric...), iar Băsescu a vrut să arate că e un român adevărat pentru care familia e sfântă, şi poate să mai alunge şi din orejudiciile aduse de alăturarea sa cu Elena Udrea. Dacă avem în vedere soţiile pe care le au Geoană şi Băsescu au de căştigat vizibil în faţa candidatului liberal. Şi acest lucru o să se facă simţit.
Trăiesc cu impresia că după aceste alegeri nu se vor realiza schimbări majore şi că apartenenţa politică va avea în continuare un cuvânt greu de spus, educaţia va fi o prioritate naţională doar pe hârtie, sistemul sanitar va fi privit cu aceeaşi groază.
Votez cu Antonescu, deşi prestaţia sa de aseară m-a dezamăgit, în ideea că e cel mai mic rău.

Niciun comentariu: