luni, 1 iunie 2009

Nadal învins pentru prima oară la Roland Garros

Vă vine să credeţi sau nu, dar este prima înfrângere a lui Nadal l-a Roland Garros 2-6,7-6,4-6,6-7 în faţa lui Robin Soderling. O înfrângere cu totul neaşteptată. De ce? Pentru că până acum Nadal nu pierduse nici un set. Pentru că normal şi firesc era ca Ferrer să nu fie învins de Soderling în turul precedent. Dar ce mai e normal în sport în ziua de astăzi?Totul se schimbă.
Soderling a avut nu odată clinciuri cu Nadal. Cel mai cunoscut probabil, sau cel puţin eu pe acela îl ţin minte, este cel de acum doi ani de la Wimbledon, când Soderling s-a apucat să-i imite ticurile lui Nadal. În setul trei, în tiebreak Nadal avea minge de meci. Vine la fileu şi trimite un voleu fix lângă tuşă dar în aut. Soderling câştigă setul. Meciul se reia abia a doua zi din cauza ploii. Se mai joacă un set, câştigat tot de Soderling, tot la tiebreak.Ploaia îşi face din nou simţită prezenţa. A treia zi se dispută setul decisv, câştigat de astă dată de Nadal 6-4. Şi uite aşa din cauza unui voleu ratat de puţin victoria lui Nadal s-a amânat cu 2 zile, şi zic eu că şi de asta Nadal nu a ieşit învingător în 2007 la Wimbledon, ci abia anul trecut.
Federer se bucură acum, cel puţin teoretic, de cel mai accesibil traseu spre trofeu. Djokovic şi Nadal au ieşit din cursa pentru titlu. Totuşi mai sunt adversari de calibru care nu trebuie desconsideraţi.

Niciun comentariu: