luni, 1 iunie 2009

O echipă de caracter

De când a început returul Dinamo a fost considerată favorită certă la câştigarea titlului şi, implicit, la accesul direct în grupele Champions League. Au venit semieşecuri, gen Gaz Metan, diferenţa a scăzut şi s-a ajuns ca în urmă cu vreo 4 etape să se aprecieze că tot Dinamo va câştiga titlul pentru că Urzicenii şi Timişoara au un program mult mai greu. Fapt perfect adevărat, dar numai în teorie.
Etapa trecută Dinamo a pierdut la Urziceni şi pierdea fotoliul de lider. Mulţi au spus că Dinamo a pierdut titlul. Deşi stelist, m-am încăpăţânat să cred că totuşi echipa din Ştefan cel Mare rămâne favorită la locul unu la finalul campionatului, pentru că Urziceniul nu va reuşi să bată la Timişoara şi nici în faţa Stelei nu se va impune.
Dar fotbalul de asta este aşa frumos, pentru că de cele mai multe ori calculele hărtiei sunt infirmate. Şi în această seară încă o dată. Dinamo pierde acasă cu 2-0 în faţa Braşovului condus de Răzvan Lucescu, iar Unirea Urziceni dă dovada, dacă mai era nevoie, de un pshic de fier şi se impune la Timişoara cu 2-1 după 0-1 la pauză. Lucrurile s-ar putea complica săptămâna viitoare dacă Poli primeşte cele 6 puncte de TAS. Dacă nu, Unirea este campioană deja.
Sincer sper ca Urzicenii să ia titlul chiar dacă asta ar însemna ca Steaua să nu joace la anul în Europa League.

Niciun comentariu: