marți, 30 noiembrie 2010

BARCELONA-REAL 5-0

Nu o singură dată vi s-a întâmplat să auziţi despre un meci de fotbal că a fost unul de povestit nepoţilor. Multe poate nu merită asemenea aprecieri, dar ce a fost în seara asta pe Nou Camp cu siguranţă a fost un asemenea meci.Când o echipă reuşeşte să lege fără prea mari probleme 50 de pase, când cealaltă echipă e antrenată de Mourinho şi se numeşte Real Madrid nu te poţi gândi decât la un superspectacol şi la o umilinţă fără margini. Messi nu a marcat, dar cu cele trei pase de gol a reuşit să-i scoată din sărite pe madrileni.Aşa că cei din capitala Spaniei au pierdut şi nedemn după ce au încheiat meciul printr-o intrare criminală. În box există soluţia KO tehnic. Din păcate sau din fericire aşa ceva în fotbal încă nu s-a inventat.Dacă ar fi existat aşa ceva probabil meciul s-ar fi încheiat undeva prin minutul 70. Uitându-mă la rezultatul final nu pot să nu mă gândesc la câteva lucruri:
1. un joc de pase comparabil cu cel al Barcei din seara asta cred că am mai văzut doar la Ajaxul din manşa retur a semifinalei Uefa Champions League din sezonul 95/96 cu Panaithinaikos, când olandezii căştigau cu 3-0 în ultimele 20 de minute(în tur fusese 1-0 pentru greci chiar la Amsterdam)
2.campionatul nu e jucat, diferenţa e doar două puncte
3. nici nu s-a încheiat bine meciul că eu de-abia aştept returul de pe Santiago Bernabeu,
4. Mourinho dacă nu recunoaşte superioritatea Barcei, degeaba este cel mai bun antrenor din lume(momentan după Guardiola).

2 comentarii:

Ion de la Chiuiesti spunea...

Realul s-a ridicat intotdeauna din cenusa. Asa va fi si acum. Pariu?

Dumitză spunea...

Cu siguranţă că se va ridica... până la anul nu mai joacă cu Barcelona.Până la urmă că ne place sau nu, Mourinho are dreptate, a fost doar un joc, doar trei puncte. Cât despre revenire, îmi aduc aminte un meci REAL-Mallorca 1-5 şi la 3 zile Realul câştiga cu 2-1 în semifinalele Champions League 2003.