sâmbătă, 2 mai 2009

5 mai Teza cu subiect unic sau teza grevei profesorilor?

Adoptarea la sfârşitul guvernării Tăriceanu a celebrii legii a măririi salariilor cadrelor didactice a suscitat încă din momentul respectiv foarte multe discuţii, care au încercat să se pronunţe asupra necesităţii adoptării acesteia. O dată cu trecerea timpului, aplicarea legii a fost tărăgănată pretextându-se că fie nu există bani, fie că o eventuală creştere cu 50% a salariilor profesorilor va duce la un şir de greve în lanţ din partea celorlalţi bugetari.
Din păcate, stimaţii noştri politicieni ne-au demonstrat, dacă mai era nevoie că pentru obţinerea unor voturi în plus sunt dispuşi să ia decizii pe care sunt conştienţi că le va fi foarte greu să le pună în practică. Sau şi mai rău măsuri pe care nu au de gând să le aplice vreodată.
5 mai se ştia de la începutul anului şcolar că este ziua tezei cu subiect unic la limba şi literatura româmână. Ceea ce însă nu se ştia e faptul că alături sau chiar în locul elevilor vor da examen Guvernul şi dascălii. Rămâne de văzut cine va avea nervii mai tari şi cine va ştie să negocieze mai bine. Vor fi din nou driblaţi profesorii sua guvernul va trebui să facă faţă măsurii extreme de boicotare a examenelor cu subiect unic de către profesorii. Sincer în acest moment nu am nici cea mai mică idee ce se va întâmpla marţi. Ideal ar fi ca negocierile să ajungă la un numitor comun.

Niciun comentariu: