duminică, 24 mai 2009

Începe Roland Garros-ul

Da. Astăzi începe al doilea turneu de Mare Şlem de la Roland Garros.Se anunţă un turneu masculin foarte interesant, cu Nadal încercând să căştige pentru a cincea oară consecutiv turneul(până acum nu a pierdut niciodată la Paris), cu Federer dorind să spargă gheaţa şi să reuşească ce a reuşit Nadal anul trecut la Wimbledon şi cu Djokovic şi Murray încercând să demonstreze că nu e doar o întâmplare că decalajul dintre primele două poziţii şi următoarele nu mai este chiar aşa de mare. Dincolo la feminin lucrurile sunt mai complicate. E clar că favorita numărul 1 este Safina. Dar de aici şi până la a şti câştigătoarea e cale lungă.
Azi s-au jucat până acum câteva meciuri, Raluca Olaru muşcat din zgura pariziană deja şi a părăsit tabloul principal la simplu feminin.
O scurtă analiză subiectivă în cele ce urmează:
TURNEUL MASCULIN
Primul sfert de tablou îl are favorit clar pe Nadal care l-ar putea întâlni în optimi pe Ferrer, în sferturi pe căştigătorul dintre Davydenko şi Verdasco. Cu excepţia lui Verdasco ceilalţi trei nu prea au şanse să-l bată, dar totuşi cred că pot sa-l ţine destul timp pe teren.
Sfertul al doilea de tablou. Murray nu este un specialist al zgurei, dar va trebui să aibă de-a face cu specialişti ai zgurei dacă vrea să-l întâlnească pe Nadal în semifinale.În turul 3 îl va înfrunta cel mai probabil pe Feliciano Lopez, iar în turul 4 ar putea întâlni un fost campion la Paris, Gaston Gaudio. Fernando Gonzalez, Safin, Youzhny, Hănescu sau Gilles Simon i-ar putea fi adversari în sferturi.
Sfertul al treilea de tablou. Del Potro, Tsonga,Robredo, Ferrero şi Djokovic. Acest sfert de tablou oferă căteva meciuri posibile foarte interesante.Ferrero cu Ljubicic în turul 1,Tsonga cu Baghdatis şi Clement cu Santoro în turul 2(reeditarea celui mai lung meci de la Roland Garros 6 ore si 22 de minute).Drumul până în semifinale pentru Djokovic nu va fi deloc uşor cu atâţia latini în cale.
Ultimul sfert de tablou.Roddick(oare prinde turul 4 cu Monfils?), Blake, Haas(joacă cu Pavel),Berdych, Mathieu(îmi aduce aminte de un meci acum 3 ani cu Nadal, 7-5,4-6,4-6,4-6 cu Nadal 4 ore şi 50 de minute), Acasuso.Federer pare că are cel mai uşor traseu până în semifinale dacă ţinem cont că majoritatea favoriţilor nu se simt prea bine pe zgură şi Monfils ar putea abandona. E interesant de văzut ce va face Pavel cu Haas.Oare va abandona?
De urmărit Wawrinka,Gonzales, Safin şi Ferrero. Eu am să fiu cu ochii pe Gulbis, Hănescu,Crivoi, Mathieu.
Cred că Nadal va ajunge din nou în finală, unde ar putea profita şi de un meci lung între Federer şi Djokovic. Practic, primii doi favoriţi îi văd în semifinale, în rest nu sunt sigur de nimic, mai ales în cazul lui Murray.

TABLOUL FEMININ
Un prim sfert Safina-Ivanovic(dacă nu face Ivanovic vreo surpriză şi o dă în bară până atunci).Venus ar trebui să ajungă destul de uşor în semifinale, profitând de faptul că Zvonareva favorita 6 s-a retras.Doar Mauresmo i-ar putea pune ceva probleme în optimi.Sau poate Petrova.
Jankovic ar putea să se întâlnească cu Chakvetadze, Wozniacki,Bartoli, Hantuchova sau Dementieva până a ajunge în semifinale.Wozniacki şi Bartoli râmân preferatele mele.
Kuznetova am văzut tot timpul ca un posibil lider mondial. Mi-ar plăcea o încaseze în turul 2 de la Sania Mirza.Adversari mai seriosi ar putea fi Schnyder,Radwanska, Pennetta(altă preferată de-a mea). Mult mai probabil este un sfert Kuznetova-Williams. Desi mie mi-ar plăcea să o văd pe Wozniacki pe acolo.As vrea o semifinala Jankovic cu Wozniacki şi daneza câştigătoare în faţa Safinei în finală.

Niciun comentariu: