sâmbătă, 9 mai 2009

STEAUA-DINAMO 1-1 un derby foarte mic sau când una nu poate şi alta nu vrea

Ce se poate spune despre un meci devenit interesant doar pentru că hazardul a surâs pe rând celor două echipe. În rest un meci anost care trebuie trecut la categoria meciurilor ce trebuiesc interzise puştilor sub şapte ani care vor să se îmbolnăvească cu virusul FOTBAL. Am văzut multe meciuri între Steaua şi Dinamo dar acum nu îmi pot aduce aminte unul mai urât.
Aseară am văzut pe deoparte neputinţă, pe de altă parte pragmatism.Steaua la ora actuală suferă din cauza rezultatelor slabe, a lipsei de motivaţie, a unui patron ce a îmbrăcat zeghe, din cauza unui antrenor încăpăţânat care nu înţelege că rezultatele pe care le-a avut ca jucător s-ar putea să nu le aibă ca antrenor. Când cel mai buni jucători sunt de profil defensiv nu poţi emite pretenţii să câştigi doar pentru că ai avut mingea mai mult, pentru că adversarul a venit să obţină un egal sau pentru că ai mai mulţi suporteri în tribune.
De partea cealaltă Dinamo e o echipă mult mai în formă, cu un moral ridicat de poziţia în clasament, cu un atac care oferă mult mai multe variante de atac. Însă când joci la 0-0, la ciupeala, meriţi să pierzi aşa cum a făcut-o miercuri Chelsea-Barcelona.Avem pretenţii să jucăm în Champions League, dar nu jucăm fotbal. Încercăm să driblăm fotbalul sau mai rău să-l mimăm.
Dinamo merita să piardă pentru antijocul practicat. Nu vă imaginaţi că omologii de la Steaua ar fi mai buni. "Militarii" nu aveau voie să căştige, atâta timp cât nu au un jucător care să ştie să execute fazele fixe. Pe vremuri Liţă Dumitru şi Iordănescu erau doi executanţi de temut, sau dacă vreţi să ne aducem aminte de anii cei din urmă, Florentin Dumitru nu era numit degeaba "micul Beckham".Steaua a suferit din această cauză tot sezonul. De asemenea, când intri pe teren că să îţi blochezi adversarul, aşa cum trasat Lăcătuş directivele, în cel mai fericit caz te poţi mulţumi cu un egal. Bineînţeles că suporterii stelişti sunt dezamăgiţi, mai ales că Dinamo s-a baricadat în apărare, aşteptând apariţia hazardului.
Fanii lui Dinamo sunt mulţumiţi de rezultat, un egal obţinut în minutul 88 fiind mai bună decât o înfrângere. Mircea Rednic a tras semnalul de alarmă, anunţând că elevii săi au făcut cel mai slab meci al sezonului. Potenţial dinamoviştii au. Le lipseşte însă mentalitatea de învingător şi constanţa.
Să încetâm a mai compara echipele româneşti cu cele din Occident, din spaţiile în care se joacă fotbal.Când vom avea bugete măcar apropiate de cele ale unor echipe de nivelul unui Dinamo KIev sau Şahtior atunci poate putem vorbi despre redeschiderea acestui subiect.

Niciun comentariu: