vineri, 15 mai 2009

Steaua-Rapid 1-2 sau când unii atacă şi ceilalţi marchează

Un meci mult mai frumos decât Steaua-Dinamo. În prima repriza Steaua a dominat teritorial, Kapetanos semnând marile ocazii ale Stelei. Rapidul a preferat să se apere, însă pericol a venit de pe flancuri acolo unde s-a văzut improvizaţia vişinie, Szekely şi Semedo dominându-şi adversarii. Repriza a doua a început surprinzător cu un gol pe contraatac al lui Spadacio. Steaua reacţionează şi după insistenţa lui Szekely stînga, Andrade respinge la Kapetanos care înscrie în poarta goală.1-1 şi meciul părea relansat. Un gol de moral care a fost aproape imediat retezat de contraatacul finalizat de acelaşi Spadacio(ofsaidul deşi nu e mare este evident la reluare).Golul de 1-2 toarnă parcă plumb steliştilor în picioare şi în ciuda pressing-ului foarte avansat mingea refuză să intre în poartă. Când Dayro este singura alternativă de pe banca de rezerve şi atunci când intră pe teren nu face decât să declanşeze contraatacul victorios al Rapidului şi când Kapetanos e schimbat cu Liţu(jucător ce intră în categoria celor care nimeresc la echipe la care cel mult ar putea să lustruiască banca de rezerve) nu prea poţi să mai ai speranţe.
În altă ordine de idei, Steaua a reuşit contraperformanţa de a-şi depune serios candidatura la un loc ce nu asigură participarea în cupele europene.
Meciul de astăzi îmi aduce aminte de un meci căştigat în Giuleşti de Steaua cu 2-1 goluri Bădoi, Boştină şi Cl. Răducanu(blocnotes), meci în care Steaua a înscris din greşeală şi Rapidul a asediat poarta unui Martin Tudor magnific.

Niciun comentariu: