miercuri, 11 august 2010

FCM HUŞI- FCM BACĂU 0-3

Acum vreo două săptămâni găseam din întâmplare pe net un program al meciurilor din Cupa României.FCM Huşi urma să joace cu POli Iaşi II. S-au calificat şi astăzi am fost să văd meciul cu FCM Bacău.
Încă din start am plecat de-acasă cu gândul că nu urmează să văd un meci de calitate, dar vroiam să văd şi eu cine mai joacă în echipa locală şi mai mult să văd dacă băcăuanii, care sunt recunoscuţi pentru tinerele talente pe care le scoteau în ultimii ani pe bandă rulantă, au vreun jucător mai răsărit.
Încă din start s-a observat că gazdele nu au nici un fel de strategie ofensiva şi clasica minge bubuită în faţă este singura lor opţiune. De altfel, cred că singurul şut pe poartă a fost în primul sfert de oră când o lovitură liberă a fost trimisă pe sub zid pe centrul porţii, fără probleme pentru portarul băcăuan. Încet dar şigur, dominarea oaspeţilor era tot mai evidentă. În minutul 30 o pătrundere impetuoasă pe stânga coroborată cu o intrare imprudentă a dus la acordarea unei lovituri de pedeapsă. Băcăuanii au ratat şi până la pauză o singură ocazie a mai existat. Portarul titular huşean a fost între timp schimbat în urma unei accidentări.
În timpul primei reprize l-am văzut urcând la "tribuna oficială", adică undeva prin spatele meu pe finanţatorul vasluian Adrian Porumboiu. Alături de el cred că l-am zărit pe Cristian David, fost ministru de interne în guvernarea Tăriceanu.
Pauza e venit la fix numai bine cât să îmi iau un energizant şi o revistă cu sudoku, care am folosit pentru a nu-mi murdări prea tare pantalonii scurţi.
În repriza a doua m-am aşezat mai aproape de poarta din stânga în ideea că băcăuanii vor ataca mai mult. Ceea ce s-a şi întâmplat. Minutul 60 avea să aducă deschiderea scorul după o centrare de pe stângă şi o lovitură de cap bine plasată lângă bară. Din păcate, din neputinţă sau din lipsă de voinţă gazdele nu au ieşit la joc aşa că prin minutul 75 observam că atacurile poziţionale ale oaspeţilor se desfăşurau cu toţi jucătorii aflându-se la cel mult 40 de metri de poarta huşenilor. Imediat un şut bine plasat, de la vreo 25 de metri pe jos, l-a surprins pe portarul gazdelor şi scorul devenea 0-2.Nimic nu s-a schimbat în desfăşurarea jocului şi în timp ce îmi salutam câţiva cunoscuţi migea mai intra odată în plasă: 0-3(probabil după o centrare de pe dreapta şi o reluare din interiorul careului).
Au fost surprinzători de mulţi spectatori, din partea oaspeţilor fiind prezentă o galerie de cel mult 20 de oameni, dar care a strigat destul de des, în comparaţie cu gazdele care nu avea decât nişte chestii ce emiteau sunete asemănătoare cu "vuvuzelele".
Jocul gazdelor nu a constat niciodata în mai mult de 5 pase consecutive, în timp ce oaspeţii au pasat mai bine. au fost puţin mai tehnici, căştigând majoritatea duelurilor aeriene. Nu s-a remarcat nici un jucător în mod deosebit. Dacă asta e tot ce pot băcăuanii rămânerea în liga a II-a va constitui o adevărată performanţă. Huşenii vor juca în continuare în judeţeană pentru acolo le este locul.

4 comentarii:

Oc' spunea...

Mi-am dorit sa ajung si eu la meci, dar am fost ocupat. Multumesc pentru relatare, chiar ma gandeam sa caut pe net ceva stiri despre meci.

Adrian Manolache spunea...

pai FCM Bacau joaca in liga a3a nici macar in liga a2a. Au fost retrogradati din motive financiare din cate stiu eu.

Era normal sa fim dominati, probabil au urmat aceiasi tactica ca cea la meciul cu Poli Iasi 2 in care tot meciul s-au aparat si in minutele de prelungiri au avut o rabufnire de orgoliu. E o diferenta de pregatire, mentalitate plus ca FCM Bacau a folosit doi jucatori care au jucat in Liga 1.

suhy spunea...

Nu stiu daca ii cunosti pe cei 3 jucatori de la Bacau care au activat in liga1...24 Stefan Apostol,17 Codreanu,,19 Dobos[capitan echipa]...asa ca prea mare a fost diferenta intre cele 2 echipe...eu ma asteptam sa fie 3-0 la pauza...chiar si antrenorul bacauan Poenaru a declarat dupa meci ca felicita echipa huseana pt jocul prestat si mai ales ca nu au facut antijoc adica sa se puna cu fundul in poarta pe 2 linii...neasteptat de multa lume si mai ales a surprins prezenta Finantatorului vasluian care la pauza a plecat...e in relatii f. bune cu senatorul Cristian David care pe timpul guvernarii PNL a avut un important cuvant in legatura cu NOCTURNA de pe stadionul municipal din Vaslui!

Dumitză spunea...

Am auzit de ei,dar nu îi cunosc. Apostol şi Codreanu erau fundaşi de bază la Bacău cu circa 5 ani în urmă. Cât despre retrogradare, am căutat pe net şi văd că e adevărat.