duminică, 15 august 2010

Legitimitatea mârlăniei

Trăim vremuri în care dacă dovezile de respect le privim cu suspiciune, crezând că ascund în spate diverse interese. Dacă cedezi locul în autobuz unei persoane mai în vărstă, e posibil ca persoana respectivă să-ţi ridice statuie pentru binele făcut. Intrând într-un magazin există două mari categorii de persoane ce le întâlnim dincolo de tejghele. Prima categorie este şi cea mai răspândită şi cuprinde acele vânzătoare care îţi lasă impresia că atunci când vând un produs îţi fac un mare serviciu. A doua categorie, aproape la fel de enervantă cuprinde persoane ce nu te lasă să pleci din magazinul lor până nu cumperi ceva. Se agaţă pur şi simplu de tine.În pauza meciului FCM HUŞI-FCM BACĂU m-am dus să-mi iau un sudoku pe care am dat 4 lei. Vânzătoarea respectivă mă întreabă dacă nu mai vreau să mai iau un ziar de 1 lei. M-am abţinut să nu-i răspund în doi peri şi am preferat să-i spun că citesc presa pe internet.
Azi fiind foarte grăbit intru într-un magazin şi speram să cumpăr rapid ceea ce aveam nevoie. Am avut neplăcerea să asist cum comercianta stătea la taclale cu o cunoştinţă, ca mai apoi să se ia aiurea de un copil care nu avea bani de ajuns pentru a cumpăra nişte suluri de hărtie igienică.Îl ironiza pur şi simplu. Din nou m-am abţinut să-i zic ceva vânzătoarei. Stăteam şi mă găndeam dacă rolurile s-ar fi inversat ar fi fost bine?
În altă ordine de idei tocmai s-a încheiat o partidă din Liga I şi comentatorul Radio România Actualităţi ne anuntă că "Se încheie o partidă încheiată...". Frumos,nu?

3 comentarii:

suhy spunea...

Eu zic ca e bine sa luam atitudine dar de multe ori risti sa fii catalogat :obraznic,needucat si nu mai stiu cum...pe mine unul de multe ori ma opreste sotia iar cand sunt singur de multe ori ma abtin si eu[si nu e bine]...eu tac ,tu taci[imi permit sa -ti spun asa,sper sa nu te deranjeze] si dupa ne miram unde suntem?!e mult de comentat dar ma opresc aici nu inainte sa-ti spun ca urmaresc blogul tau si imi place ca esti alaturi de Bunul Dumnezeu!!!

Dumitză spunea...

@suhy
Ai pus foarte bine problema.Suntem prea pasivi.Cât despre blog scriu, mai ales, din dorinţa de a nu-mi pierde obiceiul ăsta.În cel priveşte pe Dumnezeu spun doar că fără el suntem nimic.

Adrian Manolache spunea...

daca ai contoriza gafele celor care comenteaza la tv sau la radio...ohoho ...ai putea sa mai scoti o emisiune...cronica carcotasilor la fotbal:D